Cauta produsul dorit, comanda online!

00.00 lei

Niciun produs în coș.

Bibliotecara de la Auschwitz – Antonio G. Iturbe

Bibliotecara de la Auschwitz de Antonio G. Iturbe

Bibliotecara de la Auschwitz - Antonio G. Iturbe

Vezi Acum Oferta

Carte captivanta, bazata pe un caz real, lasa-te surprins de lectura de calitate.Povestea unei fetite de 14 ani care este prinsa in infernul de la Auschwitz si care incearca sa ascunda carti, in speranta ca acestea vor putea cirula printre detinuti.

Pentru romanul Bibliotecara de la Auschwitz, ziaristul si scriitorul aragonez Antonio G. Iturbe a obtinut premiul Troa Libros, acordat de Fundatia Troa. Juriul i-a acordat premiul in unanimitate pentru ,,calitatea sa literara si pentru valorile pe care le cuprinde”. Conform membrilor juriului, ,,romanul se potriveste perfect cerintelor premiului: este foarte bine scris si documentat si reprezinta un omagiu adus cartilor. O lectie de supravietuire si o dovada ca speranta nu trebuie sa lipseasca niciodata din vietile noastre”.

Cartea se bazeaza pe povestea adevarata a unei supravietuitoare a lagarului de concentrare nazist, Dita Kraus, care traieste acum in Israel si cu care autorul a luat legatura in cursul investigatiilor pe care le-a facut pentru realizarea romanului.   Antonio G. Iturbe ne propune o poveste fantastica si plina de speranta, pe care a stiut sa o transforme intr-un roman tulburator si pasionant, Bibliotecara de la Auschwitz, dupa patru ani de cercetari si calatorii in care s-a confruntat cu indoieli, ipoteze si multe emotii.