Cauta produsul dorit, comanda online!

00.00 lei

Niciun produs în coș.

Prietena mea geniala de Elena Ferrante

Prietena mea geniala

 

Prietena mea geniala - Elena Ferrante

Vezi Acum Oferta

„Romanele lui Ferrante sunt intense, cu o tusa personala extrem de puternica si tocmai din pricina asta capata infatisarea unei confesiuni in fata cititorului luat prin surprindere.” – James Wood, The New Yorker

„Un portret viu si necrutator al unei prietenii pe viata. Ferrante scrie cu atata vehementa si acuitate psihologica despre relatia complexa de prietenie dintre cele doua femei, incat, in timp ce o citesti, lumea din jur inceteaza sa mai existe.” – Entertainment Weekly

„Prospetimea romanelor Elenei Ferrante nu are nicio legatura cu moda literara Ci sunt impregnate de acea muzicalitate obsedanta, care imbina modernitatea cu traditia.” – The New York Times Book Review

Primul volum din Tetralogia Napolitana, bestseller New York Times, urmareste destinul a doua prietene in anii dificili de dupa al Doilea Razboi Mondial in Italia. O saga complexa, intensa si emotionanta, semnata de una dintre scriitoarele italiene cele mai iubite si mai apreciate, „una dintre cele mai mari romanciere ale timpurilor noastre”. (The New York Times)

Prietena mea geniala

 

Actiunea tetralogiei incepe in anii 1950, intr-un cartier sarac, dar plin de viata, din mahalalele orasului Napoli, si acopera aproape saizeci de ani, pe masura ce protagonistele

 Lila, cea impulsiva si intreprinzatoare, si Elena, povestitoarea indragostita de romane. Devin femei, sotii, mame si apoi stapanele propriilor vieti, legate in tot acest timp de o prietenie profunda si deseori conflictuala.

Prietena mea geniala, cel dintai volum al tetralogiei, le urmareste pe Lila si pe Elena de la prima lor intalnire decisiva, cand aveau zece ani, apoi in anii de scoala si de-a lungul perioadei zbuciumate a adolescentei.


Prin vietile acestor doua femei, Ferrante spune povestea unui cartier, a unui oras si a unei tari, o poveste ce sufera transformari care, la randul lor, inf?

Este in acelasi timp un roman alert, care se citeste pe nerasuf?late, si o demonstratie de virtuozitate literara, menita sa incante nenumarate generatii de cititori de-acum inainte.

Carti Elena Ferrante

Inca de la aparitia romanului Prietena mea geniala, care deschide Tetralogia Napolitana, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformandu-se in asa-numita „Febra Ferrante”. Este considerata una dintre autoarele contemporane cele mai convingatoare, o stilista desavarsita, cu o intuitie artistica iesita din comun, care a castigat admiratia mai multor scriitori celebri – Jhumpa Lahiri, Elizabeth Strout, Claire Messud – si a unor critici importanti: James Wood, John Freeman, Eugenia Williamson etc.

Dar, fara indoiala, primirea cea mai calduroasa a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare ce vorbeste intr-un stil plin de frumusete si forta despre sentimentul de apartenenta la un loc, despre relatiile umane, dragoste, familie si prietenie.
La Editura Pandora M au aparut toate volumele Tetralogiei Napolitane: Prietena mea geniala, Povestea noului nume, Cei care pleaca si cei ce raman si Povestea fetitei pierdute, romanele Fiica ascunsa, Iubire amara si Zilele abandonului, precum si cartea pentru copii Noaptea pe plaja.