Cauta produsul dorit, comanda online!

00.00 lei

Niciun produs în coș.

Suc de Aronia, tratament naturist, suc de aronia presat la rece

Ce Este Aronia?

Cunoscuta si sub numele de aronic, este un arbust intrat de curand in cultura noastra, fiind cunoscut pentru proprietatile sale vindecatoare.

Acesta este inrudit cu marul, fiind o parte a familiei Rosaceea (din care fac parte ciresele, capsunile, marul si trandafirul), avand fructe care pot fi rosii sau negre.

Suc de Aronia Bio

Arbustul poate creste pana la o altitudine de 1200 de metri, nefiind pretentios la temperatura.

Atunci cand este intretinut corect, va incepe sa rodeasca din al treilea an, avand o durata de viata estimata la 20 de ani.

Frunzele au o forma eliptica ori invers-ovalate, petiolate cu marginea dintata.

Comanda online produse Aronia

Efecte anti cancer

Un studiu a analizat efectele sucului de aronia si a extractelor din aceste fructe in prevenirea cancerului de colon. Un studiu a descoperit ca sucul de aronia a ajutat la reducerea devoltarii celulelor din tumorile maligne in cazul cancerului de san. Autorii studiului au concluzionat ca extractul de aronia a dovedit calitati protectoare la persoanele care sufera de cancer de san.

Cercetarile par sa sprijine efectele anti-diabetice ale sucului de aronia. Un studiu din 2015 efectuat pe sobolani a descoperit ca sucul de aronia ajuta la stimularea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei legate de diabet. Un studiu din 2012, pe sobolanii rezistenti la insulina, a descoperit ca sucul de aronia a avut efect asupra rezistentei la insulina pe mai multe niveluri. Acest rezultat face ca aronia sa fie una dintre cele mai bune solutii pentru prevenirea diabetului. Consumata sub forma de suc, poate avea efecte pozitive in cazul persoanelor care au diabet sau sindrom metabolic.

Suc de Aronia presat la rece anti diabet

Un studiu din 2016 a descoperit ca nivelul de glucoza din sange si obezitatea pot fi ameliorate utilizand sucul de aronia.

Un studiu din 2016 a analizat efectele sucului de fructe de aronia pe sobolani cu leziuni hepatice. Cercetatorii au descoperit ca sucul a redus severitatea si simptomele generate de afectiunile ficatului.

Un studiu similar din 2017 a descoperit, de asemenea, ca sucul de aronia are efecte de protectie impotriva leziunilor hepatice. Autorii studiului au sugerat ca efectul se poate datora activitatii antioxidante a boabelor de aronia.

Un alt studiu pe rozatoare, a constatat ca sucul de aronia a ajutat la reducerea simptomelor la sobolani care sufereau de ulcer. Studiul a sugerat ca, in acest caz, beneficiile aroniei s-ar putea datora stimularii productiei de mucus.

Un studiu din 2015 a descoperit ca aronia ofera protectie impotriva bolilor coronariene. Aronia protejeaza vasele impotriva depunerilor care se pot dezvolta pe interiorul lor.

Atat sucul de aronia, cat si cel de mure au ajutat la relaxarea tesutului, ceea ce permite cresterea fluxului sanguin. Acest lucru este important, deoarece multe boli cardiovasculare au ca rezultat o intarire a arterelor. Acest efect va determina si scaderea tensiunii. Din cele trei sucuri testate, aronia a avut cele mai puternice efecte. Cercetatorii au concluzionat ca sucul de aronia are beneficii semnificative in tratarea bolilor vasculare.

Suc de Aronia Contribuie la echilibrul nutritional

Echilibrul specific de nutrienti din sucul de aronia variaza in functie de felul in care a fost crescuta planta si de modul in care sucul a fost preparat. Totul depinde de modul in care aronia s-a dezvoltat si de perioada in care au fost culese fructele. Aronia este cunoscuta pentru multitudinea de nutrienti.

Aronia este un aliment dens, care contine o gama larga de vitamine si minerale, inclusiv zinc, magneziu, fier si vitaminele C, B si K. Valorile specifice de nutrienti vor varia in functie de felul in care aronia este cultivata si pregatita.  Sucul de aronia ofera numeroase beneficii consumatorilor. Variantele de preparare sunt multiple, astfel incat fiecare persoana sa foloseasca aceste fructe in conformitate cu preferintele personale. Fie ca este vorba despre sun smoothie aromat sau despre un suc pastrat peste iarna, beneficiile consumul regulat sunt similare.

Suc de Aronia presat la rece

Fructele de aronia au un conținut scăzut de calorii, dar conțin un pumn nutrițional, deoarece sunt bogate în fibre, vitamina C și mangan. Doar 1 uncie (28 de grame) de fructe de padure aronia furnizează următorii nutrienți
Calorii: 13 Proteine: 2 grame Grăsime: 0 grame Carbohidrati: 12 grame Fibra: 2 grame Vitamina C: 10% din valoarea zilnică (DV) Mangan: 9% din DV Vitamina K: 5% din DV Boabele furnizează, de asemenea, folat, fier și vitaminele A și E. În plus, sunt o sursă excelentă de antioxidanți benefici.
Acești compuși vă ajută să vă protejați celulele de molecule potențial dăunătoare numite radicali liberi. Fructele sunt deosebit de bogate în antociani, care conferă boabelor culoarea albastru închis până la negru

Poate avea efecte anticanceroase
Boabele de Aronia pot proteja împotriva cancerului

Studiile efectuate pe eprubete și animale au arătat că antocianinele din boabele de aronia pot opri creșterea celulelor canceroase ale colonului

Un studiu cu eprubete a constatat că 50 mg de extract de aronia au redus creșterea celulelor cancerului de colon cu 60% după 24 de ore. Se crede că activitatea antioxidantă puternică a antocianinelor este responsabilă de acest efect de suprimare a cancerului

În mod similar, extrasele din boabe pot reduce stresul oxidativ legat de cancerul de sân.

Într-un studiu, aceste extracte au redus numărul de radicali liberi superoxizi nocivi din probele de sânge prelevate de la femeile cu cancer de sân

Acestea fiind spuse, cercetările actuale sunt limitate și sunt necesare studii la om pentru a evalua relația dintre fructele de aronia și protecția împotriva cancerului.

Poate beneficia de sănătatea inimii
Datorită proprietăților sale antioxidante, boabele de aronia pot îmbunătăți sănătatea inimii

Suc de Aronia natural 100%

În special, acestea pot ajuta persoanele cu sindrom metabolic, un grup de afecțiuni – inclusiv niveluri ridicate de colesterol și trigliceride – care vă cresc probabilitatea apariției bolilor de inimă și a diabetului Un studiu de 2 luni efectuat la 38 de persoane cu sindrom metabolic a observat că suplimentarea cu 300 mg de extract de aronia zilnic a scăzut semnificativ trigliceridele, colesterolul LDL (rău) și colesterolul total

Un studiu similar de 2 luni efectuat la 25 de persoane cu sindrom metabolic a constatat că administrarea zilnică a 300 mg de extract de aronia a redus semnificativ aceiași markeri de sănătate, precum și tensiunea arterială

Sunt necesare mai multe cercetări umane pentru a identifica rolul pe care fructele de aronia îl pot juca în sănătatea inimii.

Poate oferi suport imunitar
Boabele de Aronia vă pot întări și susține sistemul imunitar

Un studiu cu eprubete a remarcat faptul că extractele de boabe de aronia au prezentat o activitate antibacteriană puternică împotriva bacteriilor potențial dăunătoare Escherichia coli și Bacillus Cereus. A exercitat acest efect prin reducerea producției de bacterii a unui scut protector numit biofilm.

În plus, un studiu de 3 luni efectuat la rezidenții a 6 case de îngrijire medicală a constatat că cei care au băut  89 ml de suc de boabe de aronia au prezentat zilnic reduceri cu 55% și, respectiv, 38% a infecțiilor tractului urinar

Boabele de aronia pot reduce, de asemenea, inflamația prin inhibarea eliberării de substanțe pro-inflamatorii, cum ar fi factorul de necroză tumorală alfa (TNF-ɑ) și interleukina 6 (IL-6), care pot spori sănătatea imunitară În cele din urmă, boabele pot avea efecte antivirale.

Un studiu efectuat la șoareci a stabilit că acidul elagic și miricetina din extractul de boabe de aronia pot proteja împotriva virusului gripal

În ultimii ani, utilizarea produselor naturale a crescut substanțial în urma tendințelor de reducere a bolilor cronice. Fructele mici de culoare negru sau violet închis ale arborelui Aronia melanocarpa sunt de mare interes pentru cercetători, de asemenea, deoarece au, în mod similar cu alte tipuri de fructe distinse, unul dintre cele mai înalte niveluri de antioxidanți. Culturile de fructe de pădure, în special cele subutilizate (soc, șampon și ardei negru), sunt recunoscute pe scară largă ca fiind o sursă valoroasă de compuși bioactivi folosiți ca coloranți alimentari naturali și pentru activități de promovare a sănătății. Atenția noastră s-a concentrat pe chokeberries implicate în numeroase studii clinice datorită proprietăților lor antioxidante legate de conținutul fenolic ridicat, în special antocianine  sub formă de derivați de cianidină .

Suc de Aronia presat la rece puternic antioxidant

Trebuie subliniat, de asemenea, că, în afară de compușii polifenolici, boabele sunt bogate și în constituenți bioactivi, precum vitamine (vitamina C și vitamina E), elemente minerale (potasiu, calciu și magneziu), carotenoizi, pectine, acizi organici și carbohidrați prezenți în cantități mai mici. Acesta este un motiv pentru care speciile de Aronia se află în fruntea speciilor de fructe și fructe de pădure și de ce prezintă o gamă largă de activități legate de bolile cronice, în special cele cardiace și cardiovasculare, care implică antiaterosclerotice, hipotensive și antiplachete proprietăți. Datorită prezenței acestor compuși bioactivi, fructele de padure Aronia prezintă și alte efecte biologice, care promovează sănătatea atât in vitro, cât și in vivo, precum gastroprotectoare (ulcere gastrice), hepatoprotectoare, activități antiproliferative (de exemplu, cancer de colon), prevenire și tratamentul diabetului.